Meny

    Nyheter

Toppkamp fredag kl 19.30

Fredag 12. juni kl 19.30 spiller Brumunddal mot Gjøvik FF.

Velkomment til toppoppgjør på Sveum. Tabelltoer Gjøvik FF er gjester fredag kveld. Den nye satsningsklubben på den andre sida av Mjøsa, har fått en god start.

Tabellen!

Gjøvik FFs hjemmeside!

Dalatrener Erik Wettermark er intervjuet i Ringsaker Blad i dag. Han ber nå brumunddølene slutte å prate om seriegull. RBs Ole Ludvig Rosenborg skriver dette om kampen:

Før seriestart var det svært mange som hadde Brumunddal som seriefavoritt. Og når fire runder gjenstår av vårsesongen, er det ingen grunn til å hoste opp en ny kandidat. For etter at åttende serierunde ble fullført mandag kveld, med HamKam 2 – Brumunddal (1-1) og Follebu – Gjøvik FF (2-2), leder Dala 3. divisjon med seks poeng. I morgen kveld klokken 19.30 møtes Dala og Gjøvik til toppoppgjør på Sveum. En hjemmeseier betyr at forspranget til Gjøvik-klubben blir på hele ni poeng. Det er naturligvis for tidlig å snakke om opprykk med påfølgende kvalikkamper, men det ser unektelig svært lyst ut for Erik Wettermark sine gutter.

Må justere

– Jeg ser tabellen. Alle gjør det. Og vi kan få et forsprang på hele ni poeng. Men dersom vi skulle tape, reduseres forspranget til tre poeng. Uansett blir det litt i tidligste laget å snakke om seriemesterskap, sier Wettermark til RB-sporten.
Han påpeker at Dala skal møte Redalen og Follebu borte før ferien, og at mye kan skje i sommerpause.
– Vi kan få skader og sjukdom på spillere, forklarer han.
– Hvordan vil du oppsummere HamKam-kampen?
– Jeg fikk noen svar. De forteller meg at vi må skjerpe oss og justere enkelte faser av spillet. I begge ender av banen. Vi har vært veldig effektive før, og har scoret mange mål (40 på åtte kamper). Mot HamKam hadde vi mange sjanser til å avgjøre, men var ikke nøye nok i avslutningsfasen. I tillegg var vi ikke 100 prosent med det vi drev med bakover. Det må bli bedre til Gjøvik-kampen sier han.

Dårlig motstand

Brumunddal møtte et ungt, godt og hardtarbeidende HamKam-lag i mandagens kamp på Hamar stadion. Wettermark mener HamKam er det beste laget Dala har møt. Han er ikke like imponert over alle lagene i 3. divisjon avdeling 6.
– Uten å nevne navn på lag, vil jeg si at vi kanskje har møtt litt lett motstand i de kampene vi har spilt. HamKam var gode og det beste laget vi har spilt mot så langt i årets serie. Vi fikk merke at ting ikke går av seg sjøl. Det var bra at vi fikk en sånn opplevelse før vi møter Gjøvik FF.
– Hvilket kampbildet forventer du fredag kveld?
– Jeg håper på en bra kamp mellom to motstandere som liker å spille fotball.
– Er du overrasket over at Gjøvik FF spilte kun 2–2 mot Follebu?
– Nei, det er jeg ikke. Jeg så ikke kampen, men vet at Follebu er veldig gode på hjemmebane, svarer Wettermark.
Slipper ikke Solbakken og Melgalvis nå
Dala-spillerne Christoffer Heier Solbakken og Alexander Melgalvis kan være aktuelle for en overgang til HamKam, ifølge Hamar Arbeiderblad. Dala-trener Erik Wettermark sier at det ikke er aktuelt å slippe to så gode spillere midt i sesongen.
– I utgangspunktet ønsker vi at spillerne våre skal få full anledning til å prøve seg på et høyere nivå. Og før jul trente Alexander med HamKam. Men nå er vi midt i sesongen og ønsker naturligvis å beholde våre beste spillere, sier Wettermark.
– Har HamKam kontaktet dere om en mulig overgang for Solbakken og Melgalvis?
– Nei, vi har ikke hørt noe, svarer Dala-sjefen.