Meny

    Nyheter

Egil Hovland

I 36 år har Egil Hovland ofret all tid til Sveum Idrettspark, og han akter ikke å gi seg.

Onsdag 10 desember 2014 fikk han tildelt Norges Vel medalje for lang og tro tjeneste som banemester i Brumunddal Allianseidrettslag. Det har blitt fortalt at han aldri sier nei. En bedre attest er ikke mulig å få, sa ordfører Anita Ihle Steen, da hun overrakte hedersutnevnelsen til Egil Hovland.

Egil Hovland var selv ikke beredt på å få utmerkelsen. Dette kom virkelig som et sjokk for meg. Nå skjønner jeg litt mer sammenhengen i hvorfor ordføreren er her.

Brumunddølen får Norges Vels medalje for sin arbeidsinnsats på Sveum Idrettspark. Der har han vært ansatt som banemester de siste 36 , årene.

Det sies at han ble headhuntet til jobben av daværende ledelsen i Brumunddal Fotball. Før Egil Hovland tok fatt på sitt kall på Sveum, jobbet han som mange andre brumunddøler på Hymas.

De første 10 årene etter at han tiltrådte som banemester på Sveum i 1978, bodde han i banemesterens leilighet på idrettsanlegget med familien. Da bodde og levde du med aktiviteten på Sveum døgnet rundt. Egil Hovland betegnes som stødig, sterk og samvittighetsfull. Det sies også at han ikke tenker på tid, og du har lagt ned utallig med gratistimer for fotball, friidrett, skøyter, langrenn og ishockey i Brumunddal. Egil Hovland har stukket ut en hjelpende hånd til mange. Det er flere som har sonet sin samfunnstjeneste på Sveum under Egil sitt oppsyn.

For hverdagen har endret seg for Egil Hovland gjennom årene på Sveum. På sommerstid klippet han og gjødslet tre grasbaner for hånd. Om vinteren ble skøyteis lagt og langrennsløypene kjørt opp. Nå går mesteparten av tid med til å pleie tre kunstgrasbaner.

Egil Hovland skal ha mye av æren for slik Sveum Idrettspark framstår i dag. En trippteller som Egil Hovland selv har testet ut, viser at han går rundt 20.000 skitt i jobben på Sveum hver dag.